Черни рози
Продуктът (Черни рози) е добавен в кошницата.
Черни рози

Черни рози

Рейтинг:
Издател: Бард
Корици: Меки
Брой страници: 320
Език: български
ISBN: 9789545857904
-
1
+
19,99 лв.
+
Добави в кошницата
+
Сподели:
Описание
Коментари
0
Добави коментар

Описание

 
 
Красотата си има цена...

Кери Макграт е започнала работа в кабинета на окръжния прокурор тъкмо по време на нашумелия случай, наречен убийството с черните рози - ексцентричното убийство на зашеметяващата красавица Сузан Риърдън. Десет години по-късно Кери си е спечелила репутацията на умен и неотстъпчив прокурор - толкова безукорна, че нейното име е предложено за съдийски пост.

Но плановете на Кери се обръщат с главата надолу, когато дъщеря ѝ Робин е ранена в автомобилна катастрофа и трябва да се лекува при известен пластичен хирург. В кабинета му Кери за първи път вижда красиво лицe, познато ѝ от миналото, но не може да се сети откъде... Докато не осъзнава, че това ангелско лице има обезпокояваща връзка с убийството с черните рози. Когато Кери започва да задава въпроси, открива, че всички искат случаят да остане приключен... и няма да се спрат пред нищо, за да постигнат това.

Черни рози е ужасяващ поглед в едно съзнание, обсебено от красотата!
Откъс от книгата
 
 
"Кери приглади полата на тъмнозеления си костюм, оправи тънката златна верижка на шията и прокара пръсти през пепеляворусата коса, опираща в яката на сакото ѝ. Цял следобед препуска като луда. Излезе от съда в два и половина, взе Робин от училище, включи се в натовареното движение по шосе 17 и шосе 4, прекоси Уошингтън Бридж, стигна до Манхатън и паркира пред болницата. Точно в четири часа бяха пред кабинета на лекаря. За тогава бе определен прегледът на Робин.

Сега, след цялото това напрежение, не ѝ оставаше нищо друго, освен да седи и да чака. Искаше да е до Робин, когато й свалят конците, но сестрата остана непреклонна.
– Когато работи, доктор Смит не допуска никого до пациента освен сестрата.
– Но дъщеря ми е само на десет години! - възнегодува Кери.
После изведнъж млъкна и си каза, че би следвало да е благодарна, задето след катастрофата повикаха именно д-р Смит. Сестрите в болницата Сейнт Люк - Рузвелт я увериха, че е чудесен пластичен хирург. А лекарят в спешния кабинет го нарече направо чудотворец.

Мислейки си за онзи-ден преди седмица, Кери осъзна, че още не се е съвзела от шока при телефонното обаждане. Остана до късно в съда в Хакънсак, защото подготвяше делото за убийство, на което щеше да бъде обвинител. Можеше да си го позволи, защото бащата на Робин, бившият й съпруг Боб Кинълен, най-неочаквано покани дъщеря им да разгледат нюйоркския Биг Апъл Съркъс, а после да вечерят заедно. В шест и половина телефонът иззвъня. Обаждаше се Боб. Катастрофирал. Когато излизал от гаража, в ягуара му се блъснала товарна кола. Лицето на Робин било нарязано от разхвърчалите се стъкла. Откарали я начаса в болницата Сейнт Люк - Рузвелт, за да ѝ направят пластична операция. Била добре, но в момента все пак я преглеждали за вътрешни травми.

Когато си спомни за тази ужасна вечер, Кери поклати глава. Докато летеше към Ню Йорк с колата, се мъчеше да изтласка болката от съзнанието си. Ридания разтърсваха тялото ѝ, но очите ѝ оставаха сухи. Устните ѝ шепнеха само две думи, моля те, а мислите ѝ препускаха, докато редеше молитвата наум: Моля те, Господи, запази я жива! Тя е всичко, което имам. Моля те, детенце е още... Не ми я отнемай!

Робин беше в операционната, когато Кери влетя в болницата. Седна до Боб в чакалнята, но само тялом беше до него. Той имаше жена и две деца от втория си брак. И сега Кери усещаше чувството на облекчение, което я споходи при появата на д-р Смит. Най-сетне той излезе и със студен и странно снизходителен тон заяви:

– За щастие порезните рани не са засегнали дълбоко кожата. Няма да останат белези. Робин трябва да дойде на преглед при мен след една седмица.

Оказа се, че това са единствените наранявания, и Робин се отърва само с два дни отсъствие от училище. Тя сякаш се гордееше с превръзката. Едва днес, докато пътуваха към Ню Йорк, гласът ѝ прозвуча уплашено, когато попита:
– Всичко ще бъде наред, нали, мамо? Искам да кажа, че лицето ми няма да е обезобразено.

Робин беше красиво дете, с големи сини очи, овално лице, високо чело и изваяни черти - копие на баща си. Кери я успокои, като се надяваше, че казва истината. А сега, за да се разсее, огледа чакалнята. Беше обзаведена с вкус - няколко канапета и кресла, тапицирани с дамаска на цветчета. Светлината беше мека, килимите - луксозни. Една четирийсет и няколко годишна жена с превръзка на носа чакаше да я извикат. Друга, която беше леко притеснена, сподели с красивата си при-дружителка:
– Сега съм доволна, че те послушах. Изглеждаш великолепно.

Така е, помисли си Кери, и смутено бръкна в чантата си за пудриерата. Отвори я и се взря в огледалото. В момента ѝ личеше, че е на трийсет и шест. Много хора я намираха привлекателна, но тя непрекъснато имаше съмнения. Напудри носа си, за да скрие омразните лунички, вгледа се в очите си и реши, че когато е уморена, светлокафявият им цвят помътнява. Пъхна зад ухото си кичура коса, въздъхна, затвори пудриерата и приглади назад бретона, който се нуждаеше от подстригване.

Впери тревожно поглед във вратата на кабинета. Недоумяваше защо свалянето на конците отнема толкова много време. Дали няма усложнения? След миг вратата се отвори. Кери вдигна очи в очакване. Но вместо Робин от кабинета излезе млада жена на около двайсет и пет години. Облак от черна коса заобикаляше намръщеното ѝ красиво лице. Интересно дали винаги е била такава, помисли си Кери, докато изучаваше издадените скули, правилния нос, изящно оформените нацупени устни, блестящите очи, извитите вежди. Навярно усещайки втренчения ѝ поглед, младата жена озадачено се взря в Кери, докато я подминаваше.

Нещо стегна Кери за гърлото. Познавам те, каза си тя. Но откъде? Преглътна, понеже устата ѝ изведнъж пресъхна. Виждала съм това лице."
Из книгата
За Мери Хигинс Кларк
 
 
Мери Хигинс Кларк е американска писателка, известна в цял свят като майстор на съспенс-трилъра. В творческата ѝ биография се включват повече от 30 романа, които стават световни бестселъри (само в САЩ, книгите ѝ са продадени в повече от 100 милиона копия). Освен с тях, Мери Хигинс Кларк е известна и с колекции от кратки разкази, исторически роман, мемоар и две детски книги. Две от нейните книги са адаптирани за игрални филми, а много от други нейни творби са претворени и в телевизионни сериали. Многократно е сред най-продаваните автори на Ню Йорк Таймс. Освен това е носител на престижни награди за литература като американската награда Едгар (на името на Едгар Алън По), на наградата Malice Domestic, която се присъжда се за творби в стил Агата Кристи, на Голямата награда за литература във Франция, литературната награда на филмовия фестивал в Довил и много други. В продължение на дълги години, Мери Хигинс Кларк е известна и като президент на организацията Mystery Writers of America, в която се обединяват професионални писатели в жанра на трилъра и криминалния роман.

Този успех не идва за една нощ. Ето и неговата история, която завършва щастливо, но всъщност съдържа в себе си много примери, че Мери Хигинс Кларк притежава не само талант да пише, но и силен характер. Писателката е родена на Бъдни вечер 1927 г., като второто от три деца. Тя израства в Бронкс, в семейството на ирландския имигрант Люк Хигинс, а майка ѝ Нора е американка от ирландски произход. Семейството притежава ирландски пъб, от който се издържа, но не и без усилия. Бащата на Мери Хигинс е принуден да работи дълги извънредни часове, а когато внезапно умира в съня си, дъщеря му Мери е само на единадесет години. След това тя учи в гимназията Свети Франциск Ксавие", където получава стипендия за академията Villa Maria. На шестнадесет години, Мери Хигинс прави първия си опит да публикува своя творба. Успоредно с ученето, за да помага на семейството, тя работи като оператор на хотел Шелтън ( по-късно споделя, че е прекарала часове, слушайки разговорите на Тенеси Уилямс, но той така и не казал нещо интересно). Въпреки участието на Мери Хигинс в плащането на сметките, средствата не стигат и семейството загубва къщата си и се премества в малък апартамент.

След завършването си, Мери посещава училището за секертарки в Уудс. На осемнадесет години започва първата си работа като секретарка в рекламна агенция, където научава много неща, които са ѝ полезни по-късно. Следващата ѝ работа в продължение на една година е като стюардеса на Pan American Airlines. Докато нейните връстници завършват колеж, тя лети в Европа, Африка и Азия. През 1949 г. Мери Хигинс се омъжва за съседа си Уорън Кларк, като през следващите осем години в семейството вече има пет деца. Бракът на Мери Хигинс Кларк е щастлив, но след 15 години, съпругът ѝ Уорън умира от сърдечен удар.

През годините, докато е у дома и се грижи за семейството, Мери Хигинс е натрупала и известен опит в писането на кратки разкази, които опитва да продава. След като овдовява, тя започва да работи като сценарист за радиопредаване. Скоро настъпва и момент, в който художествените произведения в краткия жанр вече не се заплащат добре и списанията се концентрират върху статиите за самопомощ. Затова, по съвет на агента си, в ранните сутрешни часове, преди децата ѝ да тръгнат на училище, Мери Хигинс започва да пише първия си роман. Той е посветен на Джордж Вашингтон и е публикуван през 1969 г. Макар че не се продава твърде добре, той дава на Мери Хигинс увереността, че може да пише романи и да намери издател. Големият успех идва, когато писателката се насочва към жанра съспенс-трилъра. Романът Къде са децата е купен през 1974 г. за три хиляди долара. Веднага след продаването му, Мери Хигинс се записва в колеж и получава степен по философия. Тя продължава с писането и през годините са публикувани повече от 50 романа. Шест от тях са написани със съавтори, сред които са Алафеър Бърк (за Убиецът на спящата красавица, Няма да има утре и други), както и с една от дъщерите ѝ - Карол Хигинс Кларк (в Отвличане по Коледа).

Макар да не вярва, че ще се омъжи отново след един неуспешен брак, продължил между 1978 и 1986 г, Мери Хигинс Кларк се омъжва за трети път за Джон Конъни, с когото живее е Ню Джърси. Двамата имат общо седемнадесет внуци.

Продукти от същата категория

Всички страхове

Автор: Алекс Финли
Издател: Сиела
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,90 лв.
17,91 лв.

Всички страхове

Описание     Дръжте семейството си близо, защото враговете са още по-близо. Откриха телата на семейство Пайн - баща, майка...
Автор: Алекс Финли
Издател: Сиела
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,90 лв.
17,91 лв.
+
+
-10%

Вечният градинар

Автор: Джон льо Каре
Издател: Обсидиан
Жанр: Криминални романи, Трилъри
25,00 лв.

Вечният градинар

Описание     Зловещото убийство на красивата Теса Куейл, чийто обезобразен труп е открит в изоставен джип край езерото Туркана, р...
Автор: Джон льо Каре
Издател: Обсидиан
Жанр: Криминални романи, Трилъри
25,00 лв.
+
+

Другата двойка

Автор: Сара Дж. Нотън
Издател: Сиела
Жанр: Криминални романи, Трилъри
18,90 лв.
17,01 лв.

Другата двойка

Описание     Докато смъртта ни раздели... Това трябваше да бъде съвършения меден месец. Петзвезден курорт във Виетнам. Нещ...
Автор: Сара Дж. Нотън
Издател: Сиела
Жанр: Криминални романи, Трилъри
18,90 лв.
17,01 лв.
+
+
-10%

Опасен бизнес

Автор: Джейн Смайли
Издател: Обсидиан
Жанр: Криминални романи, Трилъри
20,00 лв.

Опасен бизнес

Описание     Монтерей, Калифорния, 1851 година. Откакто съпругът ѝ е убит при сбиване в бар, Елайза Рипъл се издържа с прос...
Автор: Джейн Смайли
Издател: Обсидиан
Жанр: Криминални романи, Трилъри
20,00 лв.
+
+

Разследванията на инспектор Гамаш: Лудостта на тълпите

Автор: Луиз Пени
Издател: Софтпрес
Жанр: Криминални романи, Трилъри
23,99 лв.

Разследванията на инспектор Гамаш: Лудостта на тълпите

Описание     Страхливец. Никой никога не е наричал инспектор Арман Гамаш така. Дори най-големите му врагове. До деня, в кой...
Автор: Луиз Пени
Издател: Софтпрес
Жанр: Криминални романи, Трилъри
23,99 лв.
+
+

Амок

Автор: Бари Айслър
Издател: Бард
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,99 лв.

Амок

За книгата     От автора на поредицата „Рейн-сан“!   Тайните войни никога не са тайни за воюващите! &...
Автор: Бари Айслър
Издател: Бард
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,99 лв.
+
+

Девет живота

Автор: Питър Суонсън
Издател: Софтпрес
Жанр: Криминални романи, Трилъри
18,99 лв.

Девет живота

Описание     Ако името ти е в списъка, някой иска смъртта ти. Един списък. Девет имена. Кой ще е следващата жертва? Д...
Автор: Питър Суонсън
Издател: Софтпрес
Жанр: Криминални романи, Трилъри
18,99 лв.
+
+

Черни рози

Автор: Мери Хигинс Кларк
Издател: Бард
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,99 лв.

Черни рози

Описание     Красотата си има цена... Кери Макграт е започнала работа в кабинета на окръжния прокурор тъкмо по време на нашуме...
Автор: Мери Хигинс Кларк
Издател: Бард
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,99 лв.
+
+

Непобедим

Автор: Уорд Ларсен
Издател: Бард
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,99 лв.

Непобедим

За книгата     „Непобедим“ те удря като електрошок с нонстоп екшън и герои на ръба на пропастта!   Стив...
Автор: Уорд Ларсен
Издател: Бард
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,99 лв.
+
+

4 3 2 1

Автор: Пол Остър
Издател: Колибри
Жанр: Криминални романи, Трилъри
35,00 лв.

4 3 2 1

Описание     "4321" е голямата книга на живота ми. Чувствам, че цял живот съм чакал, за да напиша тази книга. Подготвях...
Автор: Пол Остър
Издател: Колибри
Жанр: Криминални романи, Трилъри
35,00 лв.
+
+

Сляпа защита

Автор: Ники Френч
Издател: AMG PUBLISHING
Жанр: Криминални романи, Трилъри
23,95 лв.

Сляпа защита

Описание     Всички улики от жестокото убийство водят към нея. А тя не помни нищо. Tя искаше да им каже: Това не е истинско. А...
Автор: Ники Френч
Издател: AMG PUBLISHING
Жанр: Криминални романи, Трилъри
23,95 лв.
+
+

Анжелик

Автор: Гийом Мюсо
Издател: Изток - Запад
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,99 лв.

Анжелик

Описание     Дори ангелите имат своите демони! Париж, Коледа 2021. След сърдечен пристъп Матиас Тайфер се събужда в болнична с...
Автор: Гийом Мюсо
Издател: Изток - Запад
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,99 лв.
+
+

Дирята на убиеца

Автор: Джонатан Мур
Издател: Бард
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,99 лв.

Дирята на убиеца

Описание     Декември 1941 г. Америка е на ръба на войната, а в Хонолулу, Хаваите, полицейският детектив Джо Макгрейди получа...
Автор: Джонатан Мур
Издател: Бард
Жанр: Криминални романи, Трилъри
19,99 лв.
+
+

Съучастници

Автор: Стив Кавана
Издател: Обсидиан
Жанр: Криминални романи, Трилъри
22,00 лв.

Съучастници

Описание     Знае ли тя, че съпругът ѝ е сериен убиец? Убийствата на Пясъчния човек са разкрити. Даниъл Милър е убил чет...
Автор: Стив Кавана
Издател: Обсидиан
Жанр: Криминални романи, Трилъри
22,00 лв.
+
+

Островът с плъховете и други истории

Автор: Ю Несбьо
Издател: Емас
Жанр: Криминални романи, Трилъри
22,00 лв.

Островът с плъховете и други истории

Описание     Вторият сборник с разкази от норвежката крими суперзвезда, автор на поредицата за инспектор Хари Хуле....
Автор: Ю Несбьо
Издател: Емас
Жанр: Криминални романи, Трилъри
22,00 лв.
+
+

Жена в неизвестност

Автор: Мери Кубика
Издател: Софтпрес
Жанр: Криминални романи, Трилъри
22,00 лв.

Жена в неизвестност

Описание     Три безследно изчезнали жени, повече от десет безплодни години издирване и улики, които не дават отговори, а б...
Автор: Мери Кубика
Издател: Софтпрес
Жанр: Криминални романи, Трилъри
22,00 лв.
+
+

Жега 2

Автор: Майкъл Ман, Мег Гардинър
Издател: Бард
Жанр: Криминални романи, Трилъри
25,00 лв.

Жега 2

Описание     1988 - 2000. Описана от Майкъл Ман като едновременно предистория и продължение на прочутия едноименен филм, Ж...
Автор: Майкъл Ман, Мег Гардинър
Издател: Бард
Жанр: Криминални романи, Трилъри
25,00 лв.
+
+

Сюжетът

Автор: Джийн Ханф Корелиц
Издател: Сиела
Жанр: Криминални романи, Трилъри
20,00 лв.
18,00 лв.

Сюжетът

Описание     Някога обещаващ млад писател, чиято първа книга критиката приема с умерен възторг, днес Джейкъб Финч Бонър пре...
Автор: Джийн Ханф Корелиц
Издател: Сиела
Жанр: Криминални романи, Трилъри
20,00 лв.
18,00 лв.
+
+
-9%

Мистериум

Автор: Дийн Кунц
Издател: Изток - Запад
Жанр: Криминални романи, Трилъри
21,99 лв.

Мистериум

Описание     Единадесетгодишният Уди Букман не е изрекъл и дума през целия си живот. Не го прави и когато баща му загива при стра...
Автор: Дийн Кунц
Издател: Изток - Запад
Жанр: Криминални романи, Трилъри
21,99 лв.
+
+

Безмълвна смърт

Автор: Питър Мей
Издател: Колибри
Жанр: Криминални романи, Трилъри
22,00 лв.

Безмълвна смърт

Описание     Британският детектив Джон Маккензи лети от Шотландия за Испания, за да ескортира екстрадирания наркодилър Джак К...
Автор: Питър Мей
Издател: Колибри
Жанр: Криминални романи, Трилъри
22,00 лв.
+
+