Първо е невъзможното
Продуктът (Първо е невъзможното) е добавен в кошницата.
Първо е невъзможното

Първо е невъзможното

Рейтинг:
Издател: Вакон
Корици: Меки
Брой страници:
Език: български
ISBN: 9786192500405
-
1
+
22,00 лв.
+
Добави в кошницата
+
Сподели:
Описание
Коментари
0
Добави коментар

Описание

 
 
От огъня до леда - сам през Антарктида.
В едно ранно утро в края на октомври 2018 г. Колин О'Брейди се качва на борда на товарния самолет "Ил", който ще го отведе до ледовете на Антарктида и до началото на епичната му експедиция. Младият пътешественик ще направи своя амбициозен опит да стане първият човек в историята, прекосил ледения континент сам, без чужда помощ и моторни средства.

В продължение на почти два месеца О'Брейди изминава над 1500 километра пеша през едни от най-враждебните терени на Земята, като тегли 170-килограмова шейна с провизии и екипировка. В битката със заслепяващите снежни бури, вледеняващите температури и фаталните ледникови цепнатини може да разчита единствено на себе си и на своята решимост да продължава напред. Залогът става още по-висок, когато към надпреварата се включва и ветеранът в полярните експедиции капитан Луис Ръд, който също иска да стане първи. Сам насред огромния леден континент, изправен пред невъобразими препятствия и измъчван от страхове и съмнения, Колин си припомня преживяванията, които са го формирали като личност, и черпи сила от тях. Увлекателна, откровена и вдъхновяваща, "Първо е невъзможното" е истинска приключенска класика за смелостта да мечтаеш и волята да следваш мечтите си докрай.
"Изумителна история за дългия път от един трагичен инцидент до първото самостоятелно прекосяване на Антарктида. Тази книга не е художествена измислица. За да я напиша разчитах на свои дневници, които водех още от детството си, на аудио записи и на снимки, които правех по време на своите експедиции преди Антарктида. Разчитах и на разговори с хора, изиграли важна роля в живота ми и по време на моето пътешествие. Споделих лични спомени и на проверена информация. Затова мога да кажа, че това е един много личен мемоар и книга за предизвикателството на моя живот."
Колин О'Брейди
Колин О'Брейди е първият човек прекосил Антарктида от север на юг без чужда помощ. Роден е на 16 март 1985 г. в Олимпия, Вашингтон. Той е професионален състезател по триатлон, мотивационен лектор, пътешественик и авантюрист. Още от дете обича планините, спорта и активния начин на живот. След като завършва колеж, тръгва на пътешествие около света. През 2008 г., докато е в Тайланд, Колин претърпява инцидент и получава тежко изгаряне в областта на краката. Лекарите го предупреждават, че може никога повече да не ходи нормално. Благодарение на подкрепата на майка си, Колин успява да се възстанови и 18 месеца по-късно завършва успешно първия си триатлон. През 2016 г. става най-бързият човек, завършил Големия шлем на изследователите - предизвикателство, включващо изкачването на най-високите върхове на всички седем континента - "Седемте върха" - и достигането до Северния и до Южния полюс с начало от поне 89-ия градус географска ширина. През лятото на 2018 г. О'Брейди поставя рекорд за скоростно изкачване на 50-те най-високи точки в САЩ за 21 дни. Днес Колин живее в Джаксън Хол, Уайоминг, със съпругата си Джена и кучето им Джак.

Книгата е част от поредицата "Пътешествия и приключения" на издателство "Вакон".
Отзиви за книгата
 
 
"О'Брейди е уверен, умел разказвач, а историята за смелия му подвиг не само ни пренася насред ледения континент, но и ни учи на важни уроци за човешката природа."
"Къркъс Ривюс"

"Търсите истинска история, която да ви вдъхнови? Не търсете повече. Колин ще ви помогне да разберете колко далеч могат да стигнат хората и ще вдъхнови вас и околните!"
Джо Де Сена, основател и изпълнителен директор на Spartan

"Опустошителна книга... Незабравима история за постоянство, оцеляване и смелост. Колин О'Брейди превръща невъзможното във възможно."
"Буклист"

"Постижението на Колин О'Брейди е триумф с непреходно значение, а тази феноменална книга ще запали искра у всеки, който разгърне страниците ѝ."
Арън Ралстън, автор на "127 часа между живота и скалите"

Продукти от същата категория

Първо е невъзможното

Автор: Колин О'Брейди
Издател: Вакон
Жанр: Книги за планинарство и оцеляване
22,00 лв.

Първо е невъзможното

Описание     От огъня до леда - сам през Антарктида. В едно ранно утро в края на октомври 2018 г. Колин О'Брейди се качва...
Автор: Колин О'Брейди
Издател: Вакон
Жанр: Книги за планинарство и оцеляване
22,00 лв.
+
+