Общи условия

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННА КНИЖАРНИЦА „ЧАПТЪР

         Добре дошли на www.chaper.bg!  

        Услугите на сайта са предоставени от „Чаптър БГ“ ЕООД с адрес гр. София, ул. „полк. Стойно Бачийски“ № 48, тел. 0885 43 89 24

Важно! Всеки потребител, който използва уебсайта www.chaper.bg, се счита, че приема и е съгласен с настоящите условия, затова Ви молим, прочетете ги внимателно!

Политика за защита на личните данни

Ние от Чаптър , ценим коректността и прозрачността и сме посветени на това да установим силни и дълготрайни отношения с вас, нашите потребители, изградени на базата на доверие и взаимна полза.

Затова разработихме нашата политика за защита на личните данни в прозрачна, разбираема и лесно достъпна форма, в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО.

Когато споделяте лични данни с нас, ние ги обработваме съгласно тази политика. Моля, прочетете внимателно информацията, и ако имате някакви въпроси, свържете се с нас на посочените по-долу координати. Имайте предвид, че може да поискаме доказателство за самоличността Ви, за да обработим конкретно Ваше искане.

Chapter.bg има много сериозно отношение към защитата на личната Ви информация в интернет. Този документ обяснява нашите виждания и практики относно поверителността и как те могат да се отнасят до Вас като потребител на нашия уебсайт.

Вие или Вашият – означава “Вие” като посетител или като потребител на уебсайта Chapter.bg. Ние, наш или нас означава Chapter.bg. Нашият сайт означава Chapter.bg.

Зачитането на Вашите лични данни е от основно значение за нас. Ние гарантираме, че защитата на личните данни и сигурността са въплътени във всичко, което правим.

Какъв тип информация събираме от Вас?

Ние събираме информацията Ви, когато попълвате формата за запитванена нашия сайт Chapter.bg. Това включва информация, предоставена по време на отправено запитване , за да получите платени или безплатни услуги,консултации или други допълнителни услуги. Възможно е да Ви поискаме информация и когато съобщите за проблем с нашия сайт. Ако се свържете с нас чрез имейл, е възможно да запазим копие от тази кореспонденция.

Информацията, която събираме от Вас, може да включва; Вашето име, имейл адрес, IP адрес , плюс всякаква информация, която предоставяте доброволно.

Защо събираме Вашата информация?

Ние може да използваме информацията, която събираме от Вас, когато отправяте запитване, сърфирате в уебсайта по следните начини:

  • да подобрим уебсайта си, за да Ви обслужваме по-добре;
  • да Ви обслужваме по-добре в отговор на Вашите запитвания;
  • да организираме проучване или друга функция на сайта;
  • за бързо обработване на транзакциите;
  • да поискаме оценки, отзиви и прегледи на услуги;
  • да се свържем с Вас след кореспонденция (имейл);
  • да продължим комуникацията с Вас, след като стесе свързали с нас първоначално и желаете да дебатираме вашето запитване.

Ние никога не предоставяме или продаваме Вашите данни. Ние зачитаме Вашите права и винаги се стремим да се съобразим с Вашите искания доколкото е възможно съгласно нашите законови и оперативни отговорности.

Ще предприемем предпазливи мерки, за да гарантираме, че няма да събираме лични данни от вас, от които не се нуждаем.

Как защитаваме Вашата информация?

Ние винаги правим най-доброто, за да защитим нашия сайт и прилагаме строги процедури и мерки за сигурност, за да предотвратим неупълномощен достъп. Данните, които събираме, се съхраняват изцяло в електронен вид.

За осъществяването на сигурна криптирана връзка между уеб браузърите на потребителите на сайта и нашите сървъри използваме SSL сертификати. SSL, съкращение от Secure Sockets Layer, е протокол, разработен от Netscape, който служи за пренасяне на лични данни и документи през интернет. Данните се криптират с частен ключ, след което се предават по SSL връзка.

Web базираните информационни системи, които работят с този протокол обикновено имат URL с префикс “https:”, вместо “http:”. Това е протокол, който защитава Вашата информация, като я пренася през интернет в криптиран формат. Протоколът се грижи за това изпратената информация да остане непроменена и непрочетена от трети лица.

Когато е възможно ние винаги прилагаме псевдонимизация. Това означава обработването на лични данни по такъв начин, че личните данни не могат повече да бъдат свързвани с конкретен субект на данни, без да се използва допълнителна информация, при условие че тя се съхранява отделно и е предмет на технически и организационни мерки с цел да се гарантира, че личните данни не са свързани с идентифицирано физическо лице или с физическо лице, което може да бъде идентифицирано.

За какъв период от време съхраняваме Вашата информация?

Ние съхраняваме Вашите лични данни само доколкото това се налага, за да отговорим на Вашите запитвания и нужди, за целите за които ги съхраняваме или съгласно нашите законови задължения.

Можете да изпратите заявка ръчно на имейл адрес , ако желаете информацията Ви да бъде забравена завинаги!

Оповестяване на Вашата информация?

Може да оповестим Вашата лична информация, ако сме длъжни от закона да го направим. Също така, ако сайтът ни е обединен с друга компания, информацията ви може да бъде прехвърлена на новите собственици, така че те да продължат да отговарят на вашите запитвания и нужди.

ВАЖНО: Ние не продаваме, не даваме под наем или даваме достъп до Вашата лична информация на трети страни, включително, но не само рекламодатели, стратегически партньори или доставчици. Приемаме защитата на вашата лична информация много сериозно.

Какви са Вашите права?

Имате право по всяко едно време да поискате копие от информацията, която държим за вас.Имате право да поискате да изтрием информацията, която имаме за вас и да бъдете забравени, след като отправите съобщение до фирмения имейл.Ако желате да получите копие на част от информацията или цялата Ви лична информация, моля, изпратете ни имейл на следния адрес.

Имейл: info@chapter.bg

Искаме да се уверим, че личната Ви информация е точна и актуална. Можете да ни пишете да коригираме или премахнем информацията, която смятате за неточна.

Промени в политиката ни за поверителност

Всички промени, които правим в нашата политика за поверителност в бъдеще, ще бъдат публикувани директно тук на тази страница.

Cookies (“Бисквитки“)

Chapter.bg използва „бисквитки“ (cookies), за да подобри качеството на услугата на посетителите на нашия уебсайт и е публикувала настоящата политика за бисквитките. В нея се разяснява какво представляват бисквитките и как ги използваме на нашия сайт. Ако не желаете да получавате бисквитки, докато разглеждате нашия уебсайт, можете да промените настройките на браузъра си така, че да ви уведомява при получаване на бисквитки или можете да изберете да ограничите или блокирате бисквитките. Като повечето други компании, chapter.bg използва бисквитки, за да подобри качеството на услугата на посетителите на нашия уебсайт . Бисквитките са малки файлове, съставени от поредица от букви и цифри, които сървърите на нашата уеб страница поставят на вашия компютър. Те дават възможност на собственика на уебсайта да Ви отличи от останалите потребители на уебсайта. Бисквитките не могат да бъдат изпълнявани като код или да бъдат използвани за прехвърляне на вируси и не могат да ни осигурят достъп до вашия твърд диск. Ние не можем да прочетем каквато и да било информация от вашия твърд диск, дори да съхраняваме бисквитки на него.

Данните, генерирани чрез бисквитките на Chapter.bg, могат да бъдат използвани за различни цели, включително следните:

Строго необходими

Тези бисквитки са необходими, за да навигирате в сайта и да използвате основните му функции.

Ефективни

Тези бисквитки събират информация за начина на използване на уебсайта ни от потребителите, например кои страници посещават най-често и дали им се появяват съобщения за грешки. Използват се за подобряване на работата на уебсайта ни в бъдещите му версии.

Функционални

Тези бисквитки дават възможност уебсайта да запомни настройки, които сте избрали, като например име, имейл, а също така осигурява и по-добро взаимодействие с конкретния потребител.

Насочващи

Ние не допускаме трети лица да рекламират на нашия уебсайт.

Можете да научите повече за това как да управлявате бисквитките като посетите www.aboutcookies.org, където е предоставена подробна информация за управлението на бисквитките на най-популярните браузъри. Имайте предвид, че е възможно части от сайта да не функционират правилно, ако забраните бисквитките.

Публикваната информация в chapter.bg е общодостъпна и безплатна.

При използване услугите на chapter.bg Потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България, дори и да не са упоменати в настоящите условия.

Услугите на Електронна книжарница „Чаптър“ могат да ползват както регистрирани, така и нерегистрирани (гости) Потребители.

Регистрираните Потребители доброволно предоставят своите лични данни при регистрация на chapter.bg. Те имат право по всяко време да правят промени в личните си данни, както и да изискат техният потребителски профил да бъде закрит. Приемайки настоящите условия, Потребителите, които са регистрирали потребителско име и парола, изрично се съгласяват предоставените от тях лични данни да бъдат обработвани от chapter.bg по електронен път при доставка на поръчани стоки или услуги и при необходимост от помощ от администратор на Електронна книжарница „Чаптър“.

                 Ние гарантираме, че няма да предоставяме личните данни на регистрираните Потребители на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен когато това е необходимо в изпълнение на законодателството на Република България.

         Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от chapter.bg относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него имейл адрес.

www.chaper.bg има право да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (newsletter) на посочения при регистрация имейл адрес от регистрираните Потребителите имат право да се отпишат доброволно от получаване на рекламни съобщения, като за целта кликнат на линк, който се намира на някой от получените от тях електронни бюлетини.

Електронна книжарница „Чаптър“ има правото по всяко време да променя съдържанието и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването й при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната.

В случай на неспазване на условията за ползване на Електронна книжарница „Чаптър“ или нарушаване на етиката, администраторите на сайта имат правото да ограничат достъпа до онлайн магазина на нарушителите.

www.chaper.bg запазва правото си да променя настоящите условия по всяко време без предварително известие, като изменените условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННА КНИЖАРНИЦА „ЧАПТЪР имат задължителна сила както за www.chaper.bg, така и за потребителите му. Всички те се считат за уведомени и се съгласяват за всички промени от датата на публикуването им в www.chaper.bg.

В страницата на всяка стока в електронната книжарница са посочени цената, предоставената отстъпка, основните характеристики на стоката и допълнителна информация. Всички книги в електронната книжарница са с корична цена в български лева с включен За да бъде приета и изпълнена поръчката Ви, трябва да сте попълнили коректно всички полета на формата за поръчка. При направена поръчка ще получите потвърждение на посочения от вас имейл адрес.

Ние се стремим да Ви предоставяме точна и актуална информация. Въпреки това е възможно в предоставената информация да има грешки и неточности. При установяване на явна неточност при параметрите на направената от вас поръчка ще се свържем с Вас за уточнение и потвърждение, преди да изпълним поръчката.

При определени обстоятелства (изчерпани наличности, технически грешки при формиране на поръчката, некоректно поведение на Потребителя и други неизрично упоменати) www.chaper.bg си запазва правото да отказва изпълнението на поръчката. Потребителят се уведомява за отказа на посочения от него имейл или телефон в срок от 2 работни дни след приемане на поръчката.

На www.chaper.bg имате възможност да давате мнения и оценки относно предлаганите продукти. Администраторът на сайта си запазва правото да редактира или изтрива мнения, съдържащи препратки към други сайтове, обиди, заплахи, защитени обекти на авторски права и други непозволени от закона материали.

                Работно време:

    Поръчки в Електронна книжарница „Чаптър“ се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

    Работното време на консултантите на www.chaper.bg е:

                Понеделник – петък: 9:00 – 18:00 ч.

                Съботa и неделя – почивни дни, в които не се изпълняват поръчки.

  Консултации по телефон могат да бъдат извършвани в работното време.

  За връзка с нас може да използвате телефони  0885438924 или e-mail: info@chapter.bg.

                Условия за доставка:

   Доставката с куриерска фирма „Спиди“ или ,,Еконт'' се извършва в срок от 5 работни дни.

  Електронна книжарница „Чаптър“ не носи отговорност в случаи на забавяне на поръчки по вина на куриерска фирма „Спиди“        

       Поръчки, направени до 15:00 часа в работен ден, се обслужват в рамките на същия ден.

       Поръчки, направени след 15:00 часа, се обработват на следващия работен ден.

 Поръчките, направени през почивните дни (събота и неделя), както и на официални празници, се обработват в първия работен ден.

След като направите поръчката си в Електронна книжарница „Чаптър“, на Вашия имейл ще бъде изпратено съобщение за потвърждението й. Доставките се извършват от куриерска фирма „Спиди“ или „Еконт'' – до посочения от Вас адрес.

          Доставката на поръчаните стоки се извършва по избрания от Потребителя начин и според посочените срокове. Електронна книжарница „Чаптър“ си запазва правото да удължава посочените срокове с до 7 дни (без предварително уведомяване на Потребителя) и с над 7 дни (с предварителното му уведомяване), при което той потвърждава съгласието си да получи поръчката с удължения срок.

          Електронна книжарница „Чаптър“ си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да предупреждава предварително Потребителя, стига това да не променя начина на доставка.

Условия за предварителна поръчка

Потребителят може да направи предварителна поръчка на книга, която се очаква да излезе на пазара и съществува като предстоящо заглавие в Електронна книжарница „Чаптър“. Обработката на поръчката се извършва след тиражирането на заглавието на пазара в стандартните ни срокове за доставка. Тиражирането на всяко заглавие зависи от конкретния издател и Електронна книжарница „Чаптър“ не се ангажира с посочването на точна дата.

www.chaper.bg не носи отговорност, ако издателят производител промени цената на предстоящата книга в момента преди тиражирането й. Ако това се случи, Електронна книжарница „Чаптър“ веднага ще отрази промяната на страницата си. В такъв случай Потребителят може да се откаже от поръчката си, като предварително предупреди за това консултантите от Електронна книжарница „Чаптър“ на посочените телефони: 0885 43 89 24, или имейл адрес: info@chapter.bg. В противен случай поръчката ще бъде обслужена с актуалните цени на новоиздадената книга.

Рекламация:

            Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят, пазарувал в Електронна книжарница „Чаптър“, има право на рекламация при:

• констатирани липси,

• дефекти на стоката.

При несъответствие на продукта с основните характеристики, посочени в страницата, Електронна книжарница „Чаптър“ възстановява депозираната от Потребителя сума за поръчката, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на продукта, в срок от 7 дни от получаването му в ненарушен търговски вид.

           Рекламация се прави до 1 седмица след закупуване на стоката. При предявяване на рекламация Потребителят има право на замяна на стоката и с друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, Потребителят доплаща разликата.

           Връщането се осъществява при следните условия:

• запазен добър търговски вид (продуктът не е скъсан, надраскан, смачкан и т.н.);

• не са налице повреди, причинени от неправилна употреба;

• запазена оригинална опаковка и етикет.

           Цената за доставка при връщане на стока чрез куриерска фирма „Спиди“ се поема от Потребителя, освен в случаите, когато връщането е по вина на Електронна книжарница „Чаптър“. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки.

           Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на Потребителя. Електронна книжарница „Чаптър“ не носи отговорност, ако Потребителят не е прочел последния вариант на настоящите условия.

           При използване услугите на www.chaper.bg Потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите условия.

Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от www.chaper.bg относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него адрес за електронна поща.

Дата на последна актуализация:

09.09.2018 г.