Дескриптивна психопатология
Продуктът (Дескриптивна психопатология) е добавен в кошницата.
Дескриптивна психопатология

Дескриптивна психопатология

Рейтинг:
Корици: Твърди
Брой страници: 528
Език: български
ISBN: 9786190110170
-
1
+
39,00 лв.
+
Добави в кошницата
+
Сподели:
Описание
Коментари
0
Добави коментар

Описание

 
 
Признаци и симптоми на поведенческите разстройства.
За да опишат и диагностицират коректно психичните болести, практикуващите имат нужда от задълбочени познания за признаците и симптомите на поведенческите разстройства. "Дескриптивна психопатология" осигурява широк обзор на психичните заболявания отвъд ограниченията на критериите на Диагностичния и статистически наръчник на психичните разстройства (DSM) и Международната класификация на болестите (МКБ).

Като започват с историята на класификацията на психичните разстройства, авторите изследват проблемите и ограниченията на днешните диагностични системи. Тук те представят принципите на психиатричното изследване и диагнозата, придружени с описание на клинични случаи и обобщаващи таблици и свързани с различни диагностични въпроси. В заключение Майкъл Тейлър и Нутан Вайдия предлагат преструктуриране на психиатричната класификация въз основа на психопатологичната литература и нейните валидиращи данни.

Написан за специализанти по психиатрия и неврология, както и за клинични психолози, това е безценен източник за всеки, поел грижата за пациенти с поведенчески синдроми.
"Дескриптивната психопатология, наречена още феноменология, е сърцевината на психиатричното диагностициране. Книгата на Тейлър и Вайдия се явява успешен интегративен подход между феноменологичния метод и последните завоевания на невронауките. Тя издига на качествено ново ниво цялото натрупано до момента познание и като го обединява в едно органично цяло, ни предоставя нови, по-сигурни методи за диагностицирането на психичните заболявания. Богато подкрепен с клинични случаи, този труд ни дава една достъпна и холистична картина, която позволява по-добра прецизност в ежедневната ни клинична практика."
Д-р Владимир Симов
За Майкъл Тейлър и Нутан Вайдия
 
 
Майкъл Алан Тейлър е доцент по клинична психиатрия в Университета на Мичиган в Ан Арбър, САЩ. Преди това е работил като почетен професор в Университета по медицина и точни науки "Розалинд Франклин" в Илинойс, САЩ. Основател е на лицензираното списание "Когнитивна и поведенческа неврология", а също така работи и като професор, председател и директор на Катедрата по психиатрия и поведенчески науки в Чикагското медицинско училище. Той е създател и ръководител на програмата за обучение по психиатрия в Държавния университет на Ню Йорк в Стоуни Брук.

Нутан Атър Вайдия е професор и ръководител на Катедрата по психиатрия и поведенчески науки в Университета по медицина и точни науки "Розалинд Франклин". Тя започва кариерата си в Чикагското медицинско училище като ординатор по психиатрия през 1984 г. По време на мандата си там тя изпълнява различни длъжности: председател на Катедрата по психиатрия и поведенчески науки от 2003 до 2013 г. и временен председател на Катедрата по неврология през 2009 г. В миналото е заемала редица образователни позиции в сферата на психиатрията, включително директор на обучението на студенти по медицина и директор на резидентурата.

Продукти от същата категория

Дескриптивна психопатология

Автор: Майкъл Тейлър, Нутан Вайдия
Издател: Изток - Запад
Жанр: Психиатрия , Учебници и помагала за висши училища
39,00 лв.

Дескриптивна психопатология

Описание     Признаци и симптоми на поведенческите разстройства. За да опишат и диагностицират коректно психичните болести, пр...
Автор: Майкъл Тейлър, Нутан Вайдия
Издател: Изток - Запад
Жанр: Психиатрия , Учебници и помагала за висши училища
39,00 лв.
+
+